Project Sappemeer

Sinds 2020 beheert stichting Spectraheerd de oude kwekerij aan de ….laan. Deze prachtige locatie is zeer geschikt om invulling te geven aan de missie van Spectraheerd. Het herinrichten en ontwikkelen van deze locatie is onderdeel van de dagbestedingsactiviteiten en zorgt voor eenzinvolle en leerzame werkervaring.

Het ontwikkelen van de locatie bestaat uit een 3 tal fases en zal enkele jaren in beslag gaan nemen, waarbij fase twee en drie elkaar enigszins overlappen

 

Fase 1: De moestuin

De eerste fase is op dit moment werk in uitvoering. Het opknappen en herinrichten van de gezamenlijke ruimte vordert gestaag. De kachel brandt inmiddels en het wordt gezellig. En afgelopen zomer hebben we aardappelen boontjes en bietjes gegeten uit eigen tuin. Het komende jaar zullen we verder gaan met het inrichten en ontwikkelen van een volwaardige groentetuin waarbij de producten gebruikt worden als gezonde voeding voor de bewoners van de Edsersheerd.

 

Fase 2: Het inrichten van een atelier en recreatie ruimte

Om meer variatie in dagbestedingsactiviteiten te kunnen aanbieden ontwikkelen we in fase 2 mogelijkheden tot creatieve dagbesteding zoals bijvoorbeeld houtbewerking, metaalbewerking, het opknappen van oude auto’s Maar ook mogelijkheden tot het geven en volgen van workshops zoals bijvoorbeeld glas in lood bewerking voor iedereen die daar belang bij heeft ook buiten de doelgroep.

 

Fase 3: Beleven

Fase drie bestaat uit het inrichten van een belevingstuin. Hierbij denken we aan zintuigenroutes, een fruitgaard, vlindertuin, vijver, dieren, voedselbos. Dit is een meer jaren plan en zal voor lange tijd voorzien in dagbestedingen activiteiten. Daarnaast zien we graag dat de tuin gebruikt wordt door iedereen die houdt van de natuur en wil ontdekken of tot rust wil komen.